Illegala kopior

Bara de bästa av idéer och produkter blir kopierade

Det kanske inte var så oväntat att det skulle dyka upp illegala kopior på våra produkter. Vi vet att vi utvecklar och säljer produkter och tjänster som verkligen fungerar ute hos våra kunder. Och vem vill kopiera saker som inte fungerar? På ett sätt är det smickrande att vi blir kopierad, det är något av en bekräftelse på vårt hårda arbete. Men tyvärr drabbar det inte bara oss.

Dem som köper kopiorna får inte samma funktionalitet och programvarorna går inte att uppdatera. Och framförallt de får inte tillgång till all vår kunskap och erfarenhet som vi har samlat på oss under alla år. I slutändan drabbar detta även fordonsförarna som riskerar att köra omkring i osäkra fordon.

Kopiorna upptäcktes i liten skala i början av 2011 och har sedan dess eskalerat. Idag finns det illegala kopior att tillgå på ett antal webbsidor. Kopior på både mjukvara (Autocom CARS och TRUCKS) och våra hårdvara/VCI (CDP+, ICON, TITAN och CLASSIC) förekommer.

Hur du känner igen en illegal kopia

Autocom original

Har säkerhetsdongel.
Ofta (men inte alltid) svensk flagga i tyg.
Smart LED-indikering – synlig endast vid spänningssatt enhet.
Hologram på baksidan med texten Original VCI med extremt djup holografisk effekt.

Illegal kopia

Saknar säkerhetsdongel.
Mjukvara kommer på separat CD/DVD.
Saknar etikett med extremt djup holografisk effekt.
Tumskruvar.
Allmänt dålig passform och en känsla av låg kvalitet.

Originalet vinner i längden

Är du osäker på om en produkt du ska köpa är ett original från Autocom eller en kopia, tveka inte, kontakta en av våra distributörer så kan du vara säker på att produkterna är original och av högsta kvalitet.

Tänk på att om du köper Autocom-originalutrustning så har du livslång garanti, så länge du har en obruten giltig licens, och tillgång till hela Autocoms samlade expertis och reservdelar.

Rättsliga åtgärder

All hantering av dessa kopior utgör ett brott mot upphovsrätten och är straffbart enligt svensk och internationell lagstiftning. Vet du någon som använder eller säljer illegala kopior av Autocoms produkter vill vi gärna att du tipsar oss om detta på genuine@autocom.se.  

Om du i god tro köpt en Autocom-produkt som visat sig vara falsk kan du ta kontakt med Autocom eller någon av våra distributörer för information.

Är det värt risken?

1. Du riskerar livet på många medtrafikanter när du använder verktyg som innehåller felaktig och piratkopierad information. Information som varken blivit testad eller verifierad av kvalificerad och utbildad personal. Det i sin tur kan orsaka felfunktion på system i fordon. Vi har bekräftade fall där piratkopierade produkter orsakat totalförstörelse av fordonets centrala styrsystem och riskerat många människors säkerhet på vägarna.

2. De ekonomiska konsekvenserna tillsammans med en dålig mediabild av din verkstad kommer bli kostsam.

3. Du äventyrar säkerheten för dig själv och dina medarbetare genom användning av ett piratkopierat verktyg, eftersom enheterna inte heller testats och utvärderats för personlig säkerhet.

4. Illegal programvara, nyckelgeneratorer och patchar som erbjuds på olika marknadsplatser är kända för att innehålla skadliga dolda virus och trojaner.

5. Du kommer förmodligen ha problem med att uppdatera den piratkopierade produkten. Även om det ser ut som att du har uppdaterat enheten, utsätter du ditt företag och era kunder för säkerhetsrisker samt juridiska- och ekonomiska konsekvenser över tid.

6. Ingen garanti ges vid inköp av förfalskade produkter. Att köpa originalprodukter från AUTOCOM ger dig livstids garanti förutsatt att du har en giltig licens.

7. Ingen support eller utbildning medföljer vid köp av piratkopior. Vem kontaktar du för att få hjälp? Om hjälp och support, mot förmodan, ges av försäljningsställena eller säljarna, vid köp av piratkopierade produkter, upphör de i de allra flesta fall, inom en kort tid.

8. Det är olagligt och ett brott att köpa, sälja, inneha och till och med att använda förfalskade produkter. Du riskerar åtal med stora böter och utdragna processer i domstol som konsekvens.

9. Du finansierar organiserad brottslighet och i yttersta fall även terrorism genom att köpa förfalskade produkter.

10. Du underminerar trovärdigheten för din verkstad och hela verkstadsssektorn.

Med andra ord – det lönar sig att köpa originalet.

EXEMPEL PÅ PIRATKOPIOR