Mjukvara för fordonsdiagnos

Färre klick på datorn – mer tid till att lösa problem. Autocom CARS och Autocom TRUCKS är mjukvaror för fordonsdiagnostik för alla typer av professionella fordonsverkstäder. Mjukvarorna täcker alla större fordonsmärken med alla typer av bränsle-, el- och hybridfordon. Dessutom är de snabba och enkla att använda.

Välkända fördelar för dig som användare: mycket enkelt att använda, supersnabb avläsning av felkoder, kommunicerar med fler delar av fordonen än de flesta konkurrenter gör och bygger på verklig OE-data. Allt detta innebär att du kan serva fler fordon på kortare tid. Du både sparar pengar och ökar din omsättning.

För att utföra diagnos, service och reparationer på fordon behöver du även hårdvaran ICON, som tillsammans med CARS och TRUCKS kommunicerar med fordonet.

Du behöver en giltig licens till mjukvaran för att få tillgång till de nödvändiga funktioner som behövs för varje professionell verkstad. Läs och radera felkoder, gör justeringar och aktiveringar, ladda ner och uppgradera originalmjukvara få åtkomst till säkerhetslåsta fordon via Secure Gateway och mycket mer.

Arbetar du med personbilar och lätta kommersiella fordon (LCV) är mjukvaran CARS rätt val för dig. Om du arbetar med tyngre fordon som lastbilar, bussar, släpvagnar och lätta nyttofordon behöver du mjukvaran TRUCKS.

CARS

Innefattar över 40 000 unika system.
För både passagerarbilar och lätta kommersiella fordon.

TRUCKS

Omkring 19 000 unika system.
För tunga fordon, trailers and bussar.

Täcker 95% och med månatliga uppdateringar

CARS täcker över 40 000 specifika fordonssystem på över 1 400 fordonsmodeller. Det innebär en täckning på ca 95% av bilparken i Europa. TRUCKS täcker ca 19 000 specifika fordonssystem på över 760 modeller. Det inkluderar också verklig tillgång till data från originaltillverkare (OE) på utvalda märken.

Mjukvaran och databasen uppdateras varje månad.

Samma gränssnitt – du som verkstad sparar tid

Till skillnad från vissa konkurrenter har Autocom-mjukvaran alltid samma utseende, oavsett vilket märke du arbetar med. Det gör det enklare för dig i alla lägen.

System Scan

Med vår vår snabba System Scan kan du skanna igenom alla system i fordonet. Resultatet visar de eventuella felkoder som finns lagrade i varje system. Du sparar tid och får en snabb överblick över hela fordonets aktuella status. När System Scan är klar kan du sedan välja ett specifikt styrsystem för att analysera resultaten ytterligare.

Hjälpfunktioner

För de flesta OBD-funktioner, såsom justeringar och programmeringar så finns detaljerade instruktioner och hjälptexter som underlättar ditt diagnosarbete. Du får steg för steg-information om förutsättningar, förberedelser och genomförande av olika funktioner, vilket gör den mest komplexa funktionen enkel att utföra.

Rapport

För att vinna dina kunders förtroende är det viktigt att du kan visa vad du har gjort med deras fordon. Med den inbyggda rapportfunktionen kan du lägga till felkoder från flera styrenheter i en rapport och visa grafer och data från realtidsdata. Skriv ut resultaten och du har en professionell rapport att ge till dina kunder.

OBD-funktioner

Du ser tydligt vilka justeringar och anpassningar som är tillgängliga för det fordonsval du gjort. I detta skede behöver fordonet inte vara uppkopplat mot diagnosmjukvaran.

För varje funktion finns också en steg-för-steg-guide för enkel användning. Tillgänglig realtidsdata visas också i fordonsvalet.