Välkommen till Autocom

Vi finns till för att tillhandahålla den kunskap och de verktyg du behöver för att förstå och åtgärda problem med fordon. Med vår hjälp ska du kunna känna dig säker på att du har det som krävs för att göra ett bra jobb.

Vi har funnits i över 20 år och ser nu, tydligare än någonsin, att våra användare behöver tillgång till rätt information förpackat på ett tydligt och enkelt sätt för att vara framgångsrika. Vi hjälper dig genom att samla in, strukturera och distribuera fordons-information så att ditt arbete blir så enkelt och lönsamt som möjligt. 

Vår organisation är uppbyggd runt utvecklingsavdelningar som arbetar med hårdvara, mjukvara och diagnos. Dessa avdelningar kompletteras av en marknadsavdelning med örat mot användarna. Lägg där till hela koncernens samlade kompetens om fordonsdiagnos så får du en uppfattning om vad vi kan åstadkomma.

Varje dag går vi till arbetet med ambitionen att förstå användarna av våra produkter så att vi kan förmedla vår kunskap på bästa sätt. För det är endast om vi förstår våra användare som vi kan utveckla ännu inte efterfrågade produkter, och göra skillnad på riktigt. Det är så vi håller oss i framkant. Det är så vi skapar produkter med EDGE.

Har du frågor, funderingar eller rent av synpunkter på förbättringar av våra diagnoslösningar och produkter så lyssnar vi mer än gärna. 

 

autocoms
affärsidé

Affarsidé

Autocom skall utveckla och sälja innovativa, användarvänliga och pålitliga diagnostiklösningar tillsammans med information, utbildning och support till den globala fordonseftermarknaden.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

ALLT STARTADE MED EN MAN OCH HANS VISION

Visionen att kunna ge verkstäder möjlighet att utföra service och reparationer på alla typer av bilar med ett universellt och professionellt diagnosverktyg var vad som inspirerade Bengt Andersson att starta AUTOCOM 1991. Visionen står sig än idag även om företaget har expanderat till att inkludera fler typer av fordon och fokus har skiftats från teknik till kunskap. AUTOCOMs utvecklings- och produktionsanläggning ligger i Trollhättan, mitt i hjärtat av den svenska fordonsindustrin.

Idag utvecklar vi diagnosverktyg i världsklass för bilar, bussar och lastbilar, och i framtiden kommer vi utöka sortimentet med verktyg för nya typer av fordon.

AUTOCOM ägs av tyska Würth-gruppen, med verksamhet och återförsäljare över hela världen. AUTOCOM har under ett antal år haft en årlig tillväxt på +20 % och expanderar kontinuerligt tack vare vår hängivna personal. 

Granne med fordons-tillverkarna

AUTOCOM har sitt säte i Trollhättan, mitt i hjärtat av den svenska fordonsindustrin.

Detta ger oss strategiska fördelar, eftersom vi har nära till både biltillverkare och till universitet och forskningsanläggningar som utför många projekt och kommer med initiativ för fordons- och IT-utveckling.

Med så mycket kunskap, innovation och kompetens i närheten kan man inte önska sig bättre grannar.