Bilder från AUTOCOMS lansering i Marocko

Publicerad den Tue Nov 29 15:30:18 2011

AUTOCOM stärker sin närvaro på tillväxtmarknaderna och nu senast lanserades våra produkter i Casablanca, Marocko. 

Bilder från eventet har vi lagt upp på vår facebook-sida. 

Du hittar bilderna här

Bilprovningen tar ett nytt grepp på trafiksäkerhet & miljö

Publicerad den Mon Nov 28 20:37:09 2011

Bilprovningen tar ett nytt intressant grepp då de erbjuder E-diagnos Säkerhet & Miljö. Konceptet är utvecklat tillsammans med AUTOCOM och är en helt ny online mjukvarulösning. Bilprovningen använder samma hårdvara, CDP+, när denna test utförs som när de gör en EOBD utläsning. Mjukvaran är skräddarsydd av AUTOCOMS mjukvaruavdelning för ändamålet. 

Så här skriver Bilprovningen på sin webbplats:

"Nu erbjuder vi på Bilprovningen en helt ny tjänst: E-diagnos.
Det är en tilläggstjänst för dig med personbil från årsmodell 2002 och framåt, där vi gör en grundlig kontroll av bilens elektroniksystem.
Vid kontrollen får du ett protokoll där du ser status på elektroniksystemet i din bil och vilka fel som kan behöva åtgärdas. Protokollet ger dig ett bra underlag att ta vidare till din verkstad.

Varför ska jag göra E-diagnos?
Det finns många fördelar med att läsa av bilens elektronik. Inte minst för att du kan upptäcka dolda fel i din bil i ett tidigt skede innan de hunnit bli en säkerhetsrisk för dig eller dina passagerare.
När du säljer din bil, eller köper en begagnad kan det även kännas tryggt för både köpare och säljare att ha gjort en ”hälsokoll” på bilen. Att göra en E-diagnos innan garantin på din bil gått ut kan spara dig mycket pengar."
www.bilprovningen.se 2011-11-28 

I E-diagnos Säkerhet & Miljö utläses information i följande system:

  • Bromssystem
  • Krockskydd
  • Motorstyrning
  • Växellåda

AUTOCOM och Bilprovningen samarbetar kring diagnosutrustning för kontroll av fordon. Vi på AUTOCOM tycker att greppet är mycket intressant och ser en uppenbar nytta för fordonsägare att kunna göra en djupare diagnos när man är på plats och kontrollerar sitt fordon.

Läs mer om E-diagnos på Bilprovningens webbplats här.

AUTOCOM deltar på mässa i Istanbul, 24-27 november - Otomotiv 2011

Publicerad den Mon Nov 21 11:15:51 2011

På mässan kommer AUTOCOM representeras av den turkiska distributören IC OTOMOTIV-(Automan)

Ni hittar dem i Hall 6, Monter D02

Mässans webb-plats : http://www.cnrotomotiv.com/

AUTOCOM i Marocko

Publicerad den Fri Nov 18 11:46:50 2011

Marockansk TV och representanter från tekniska universitet, Handelskammaren och verkstäder var på plats när AUTOCOMs nya marockanska distributör Maroc Diag lanserade AUTOCOMs diagnosprodukter för personbilar och lastbilar vid ett stort event i Casablanca. AUTOCOMs försäljningschef Anders Malm var tillsammans med Maroc Diags Key Account Manager, Carola Nyvall på plats i Marocko. Här svarar de på några frågor om marknaden och förutsättningarna för fordonsdiagnos i Marocko.

Varför väljer ni att etablera er i Nordafrika?
AUTOCOM är för tillfället inne i en intensiv period och satsar stora resurser på att stärka sin globala närvaro där tillväxtmarknader är särskilt intressanta. Marocko är ett bra exempel på marknader där AUTOCOMs produkter kan göra stor skillnad och bidra till en bättre och snabbare diagnos vilket leder till säkrare fordon ute på vägarna. Den marockanska fordonsflottan matchar innehållet i AUTOCOMs fordonsdatabas på ett mycket täckande sätt vilket skapar utmärkta förutsättningar för AUTOCOMs diagnosprodukter.

Hur ser marknaden ut i Marocko?
I Marocko finns många europeiska bilar, huvudsakligen franska mellanklassbilar, och generellt sett består bilparken av nyare bilar. Vi ser stor potential för våra produkter CARS och TRUCKS och vi är övertygade om att Maroc Diag är rätt samarbetspartner för att utföra jobbet. Vårt mål är att bli ett erkänt varumärke i Marocko och få ut det på bred front.

Varför väljer AUTOCOM att samarbeta med Maroc Diag?
Maroc Diag har de rätta kontakterna i branschen för att sälja våra produkter och de har en utmärkt eftermarknadssupport till kunderna. Maroc Diag säljer i första hand våra produkter genom olika utbildningar som de håller för verkstadsmekaniker men de har också egna säljare över hela Marocko.

Dessutom arbetar Maroc Diag på ett intressant sätt. De skapar efterfrågan på AUTOCOMs produkter genom utbildningar. Ett antal verkstäder träffas för utbildning och workshops. Där lär de sig AUTOCOMs produkter och hur man utför bästa möjliga diagnos och tar tillvara på produkternas potential. Därefter tar verkstäderna med sig kunskapen som de kan praktisera direkt i verksamheten. Detta skapar nytta för användarna och en bra grund för försäljning av diagnosutrustning.

Hur kommer ni att stötta Maroc Diag?
Vi kommer att stötta MarocDiag i deras arbete genom att erbjuda utbildningar för deras personal, finnas till hands vid mässor och genom att områdesanpassa våra produkter efter marknadens behov. Att vi kan anpassa våra produkter efter marknadens behov är en av våra största styrkor som leverantör och uppskattas av våra kunder och leverantörer över hela världen.

Framtiden
Framtiden i Marocko och Nordafrika ser mycket intressant ut. Länderna har stark tillväxt, nya regimer tillsätts och demokratiprocesser spirar. Det märks att det händer något stort i den här delen av världen, det är starka krafter som är i rörelse och vi är glada att få vara en del av utvecklingen

Se bilder från lanseringen i Casablanca på vår Facebook-sida

AUTOCOM 2011 Release 3 för CARS och TRUCKS

Publicerad den Fri Nov 4 16:53:55 2011

AUTOCOM 2011 Release 3 för CARS och TRUCKS diagnostikmjukvara är färdig för leverans till distributörer i december. Det är en stor uppdatering med ny funktionalitet för många modeller. ISS – Intelligent Systemsökning har också uppdaterats för ett flertal fordonsmärken. Vill du ha mer detaljerad information för respektive fordonsmärke och modell läs våra nyhetsbrev:

2011 Release 3 CARS

2011 Release 3 TRUCKS