Autocom Secure Gateway

Dagens fordon innehåller stora mängder elektronisk data och den informationen behöver skyddas från potentiella cyberattacker och hackning. Illegalt intrång in i ett fordons säkerhetssystem kan orsaka fel och kan påverka säkerhetsfunktioner. I värsta fall kan det leda till allvarliga olyckor på våra vägar.

Många fordonstillverkare har börjat skydda sina fordon med diagnostiska säkerhetsväggar kallade Secure Gateway och brandväggar för att förhindra otillåtet intrång.

Autocom Secure Gateway har access till låsta fordon

För att kunna utföra diagnos på ett låst fordon behövs ett diagnosverktyg från en av OEM godkänd och certifierad leverantör. Autocom är både godkänd och certifierad.

Genom att använda vårt diagnosverktyg ICON kan du sömlöst radera felkoder, aktivera komponenter eller utföra funktioner som släcka servicemeddelande eller annat på de låsta fordonen.

Godkänd och auktoriserad lösning

Vår Secure Gateway-lösning är godkänd och auktoriserad av fordonstillverkarna som finns i vår lösning; Mercedes-Benz, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Audi, Seat, Volkswagen, Škoda och Cupra. Flertalet andra märken kommer kontinuerligt läggas till allteftersom.

Antalet låsta fordon kommer öka på marknaden och i vår mjukvara. Därför är det viktigt att alltid ha en giltig CARS licens för att ha tillgång till dessa fordon i ditt diagnosverktyg.

Fördelar för verkstaden

Med Autocoms Secure Gateway lösning kan du utföra diagnos på annars låsta fordon. Enkelt, lagligt, snabbt och sömlöst.

  • Tillgång till fordon som annars är låsta
  • Säker och OEM-certifierad lösning
  • Få korrekt data från OEM
  • Utför service på fler fordon
  • Tillgång till mer data
  • Laglig, snabb och sömlös diagnos

Hur fungerar Autocoms Secure Gateway?

Du behöver bara registrera dig en enda gång och sedan fungerar det som vanligt. Det är bara att utföra normal diagnos, precis som tidigare. Enda skillnaden är att du nu även har automatisk tillgång till de låsta fordonen i mjukvaran.

Steg 1:

Uppdatera din licens till release 2021.10 och ladda ner till din dator.

Steg 2:

Registrera dig i vår portal för Secure Gateway. Du finner den i vår mjukvara.

Steg 3:

Logga in i mjukvaran med din registrerade e-mail. Sen är allt klart.