Om oss

Dagens fordon är fyllda med högteknologiska system. För att du ska kunna reparera och serva dagens och morgondagens fordon behöver du rätt verktyg. Det är där Autocom kommer in. Vi utvecklar och tillverkar olika produkter inom fordonsdiagnos.

Vi samlar in, strukturerar och paketerar fordondata i användarvänliga mjukvaror och hårdvaror. Vår ambition är att ditt arbete som fordonsmekaniker ska bli så enkelt som möjligt, så att du kan lämna ut säkra fordon till nöjda kunder.

Det är endast när vi förstår våra användare som vi kan utveckla ännu inte efterfrågade produkter, och göra skillnad på riktigt.

Det är så vi håller oss i framkant. Det är så vi skapar produkter som är rätt.

Allt startade med en man och hans vision

Visionen att kunna ge verkstäder möjlighet att utföra service och reparationer på alla typer av bilar med ett universellt och professionellt diagnosverktyg var vad som inspirerade Bengt Andersson att starta Autocom år 1991.

Visionen står sig än idag även om företaget har expanderat till att inkludera fler typer av fordon och fokus har skiftats från teknik till kunskap. Autocoms utvecklings- och produktionsanläggning ligger i Trollhättan, mitt i hjärtat av den svenska fordonsindustrin.

Idag utvecklar vi diagnosverktyg i världsklass för bilar, bussar och lastbilar, och i framtiden kommer vi utöka sortimentet med verktyg för nya typer av fordon.

Autocom ägs av tyska Würth-gruppen, med verksamhet och återförsäljare över hela världen.

”Vi erbjuder en helt unik bank med rådata från tusentals bil- och lastbilsmodeller. Det gör att vi kan paketera och leverera specifikt utvald fordonsdata, som tar era produkter och tjänster till nästa nivå.”

Följ oss i våra sociala kanaler:

Karriär

Vi söker löpande efter fler likasinnade som vill utvecklas tillsammans med oss.

Certifiering

Autocom är certifierade enligt ISO9001:2015 (Kvalitet) och ISO 14001:2015 (Miljö).

Illegala kopior

Det kanske inte var så oväntat att det skulle dyka upp illegala kopior på våra produkter. Vi vet att vi utvecklar och säljer produkter och tjänster som verkligen fungerar ute hos våra kunder. Och vem vill kopiera saker som inte fungerar?

Produkter & lösningar

De produkter som vi designar och utvecklar är resultatet av en genuin passion för problemlösning och servicetänkande. Vår produktportfölj innehåller högteknologiska, användarvänliga och pålitliga lösningar för fordonsproffs.