Om oss

Vi finns till för att tillhandahålla den kunskap och de verktyg du behöver för att förstå och åtgärda problem med fordon. Med vår hjälp ska du  känna dig säker på att du har det som krävs för att göra ett bra jobb.

Vi har funnits i över 30 år och ser nu, tydligare än någonsin, att våra användare behöver tillgång till rätt information förpackat på ett tydligt och enkelt sätt för att vara framgångsrika. Vi hjälper dig genom att samla in, strukturera och distribuera fordonsinformation så att ditt arbete blir så enkelt och lönsamt som möjligt.

Vår organisation är uppbyggd runt utvecklingsavdelningar som arbetar med hårdvara, mjukvara och diagnos. Dessa avdelningar kompletteras av en marknadsavdelning med örat mot användarna. Lägg där till hela koncernens samlade kompetens om fordonsdiagnos så får du en uppfattning om vad vi kan åstadkomma.

Varje dag går vi till arbetet med ambitionen att förstå användarna av våra produkter så att vi kan förmedla vår kunskap på bästa sätt. För det är endast om vi förstår våra användare som vi kan utveckla ännu inte efterfrågade produkter, och göra skillnad på riktigt. Det är så vi håller oss i framkant. Det är så vi skapar produkter med edge.

Allt startade med en man och hans vision

Visionen att kunna ge verkstäder möjlighet att utföra service och reparationer på alla typer av bilar med ett universellt och professionellt diagnosverktyg var vad som inspirerade Bengt Andersson att starta Autocom år 1991.

Visionen står sig än idag även om företaget har expanderat till att inkludera fler typer av fordon och fokus har skiftats från teknik till kunskap. Autocoms utvecklings- och produktionsanläggning ligger i Trollhättan, mitt i hjärtat av den svenska fordonsindustrin.

Idag utvecklar vi diagnosverktyg i världsklass för bilar, bussar och lastbilar, och i framtiden kommer vi utöka sortimentet med verktyg för nya typer av fordon.

Autocom ägs av tyska Würth-gruppen, med verksamhet och återförsäljare över hela världen.

”Vi erbjuder en helt unik bank med rådata från tusentals bil- och lastbilsmodeller. Det gör att vi kan paketera och leverera specifikt utvald fordonsdata, som tar era produkter och tjänster till nästa nivå.”

Följ oss i våra sociala kanaler:

Karriär

Vi söker löpande efter fler likasinnade som vill utvecklas tillsammans med oss.

Certifiering

Autocom är certifierade enligt ISO9001:2015 (Kvalitet) och ISO 14001:2015 (Miljö).

Illegala kopior

Det kanske inte var så oväntat att det skulle dyka upp illegala kopior på våra produkter. Vi vet att vi utvecklar och säljer produkter och tjänster som verkligen fungerar ute hos våra kunder. Och vem vill kopiera saker som inte fungerar?

Produkter & lösningar

De produkter som vi designar och utvecklar är resultatet av en genuin passion för problemlösning och servicetänkande. Vår produktportfölj innehåller högteknologiska, användarvänliga och pålitliga lösningar för fordonsproffs.